Ingrediënten:
Voor het brokkeldeeg:
- 125g boter (op kamertemperatuur)
- 100g kristalsuiker
- 1 ei
- 250g zelfrijzende bloem
Voor de vulling:
- 4 tot 5 appels (zoals Jonagold of Wellant)
- 100 g boter
- 70 g kristalsuiker
- 3 eetlepels rozijnen
- een snuifje kaneel
Bereiding
- Doe de boter, de suiker en het ei in een kom en kneed
- Voeg de bloem beetje bij beetje toe tot je een luchtig deeg bekomt
- Laat het deeg even rusten
- Bestrijk de bakvorm rijkelijk met boter en bestrooi de bodem met de suiker
- Schil de appels, snijd in schijfjes en schik ze in de vorm
- Verdeel er de rozijntjes over
- Strooi een beetje kaneel over de appels
- Rol het deeg uit op de grootte van de vorm
- Leg het over de appels en de rozijnen
- Druk de randen goed tegen de zijkant van de vorm
- Bak de taart gedurende 35 minuten op 190°
Geniet van je tarte Tatin!