Apple_crumble_taart
Appeltaart

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 75 g griessuiker
  • 75 g boter
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 1 appel, geschild en zonder klokhuis
  • vanille-extract
  • boter om in te smeren
  • 3 eetlepels verwarmde abrikozenjam of poedersuiker

Bereiding

Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige, romige massa. Voeg de zachte boter, de zelfrijzende bloem en de melk toe. Meng goed. Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig door het deeg.

Beboter een cakevorm van 2 liter. Bestrooi de bodem en de zijkanten met bloem. Giet het deeg in de cakevorm. Snijd de appel in vieren en maak inkervingen. Duw lichtjes in het deeg.

Bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C. Ontvorm en bestrijk de bovenkant onmiddellijk met de verwarmde abrikozenjam. Of laat de koek eerst afkoelen op een taartrooster en bestrooi vervolgens met poedersuiker.

Smakelijk!

www.samenferm.be