Ingrediënten: (voor 4 personen)
- 1 prei
- 125 ml witte wijn
- 2 bussels witte asperges
- 1 l kippenbouillon
- 4 el room
- boter
- peper
- zout
- kervel
Bereiding:
Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden). Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de stengels in kleine stukjes.
- Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen. Neem ze er weer uit en hou apart. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit.
- Snij intussen de prei in heel fijne ringen. Stoof 'm glazig in een soeppan met wat boter. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.
- Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef.
- Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!
- Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje kervel.
Smakelijk!