Ingrediënten
Muffinbeslag
- 240 gram zelfrijzende bloem + een halve eetlepel
- Snufje zout
- 200 gram kristalsuiker
- 115 gram ongezouten roomboter (gesmolten en ietwat afgekoeld)
- 2 eieren
- 2 tl vanille extract
- 120 ml melk
- Sap van een halve citroen
- 160 gram blauwe bessen
Crumble
- 50 gram bloem
- 30 gram kristalsuiker
- 20 gram lichtbruine (kinnekes)suiker
- 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten en ietwat afgekoeld)
- Rasp van een halve citroen
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de crumble in een kommetje. Meng dit met een lepel zodat er nog wat grote stukken crumble overblijven. Dit wordt lekker knapperig in de oven. Zet de crumble even apart.
- Om het muffinbeslag te maken: meng de eieren, suiker, vanille-extract, het citroensap, de melk en de gesmolten boter tot een egaal mengsel.
- Meng er nu de zelfrijzende bloem door en schep voorzichtig om met een spatel. Probeer zo kort mogelijk het beslag om te scheppen, maar zorg er wel voor dat alles goed gemengd is.
- Meng als laatste de blauwe bessen met een halve eetlepel bloem, zodat de blauwe bessen straks tijdens het bakken niet naar beneden zakken. Spatel de bessen dan kort en voorzichtig door het muffinbeslag.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe de vormpjes in de muffin bakvorm en vul ze tot 3/4 (ze komen tijdens het bakken nog een stuk omhoog) en verdeel daarna de crumble over alle muffins.
- Bak de muffins nu voor 10 minuten op 220 graden, zet dan de oven op 190 graden zonder de oven open te doen en bak ze nog +- 15 minuten (blijf goed opletten, alle ovens zijn anders dus het kan zijn dat de baktijd iets langer of korter is). Prik met een satéprikker in het midden van de muffins: komt deze er droog uit? Dan zijn de muffins gaar. Zit er beslag aan de satéprikker? Bak de muffins dan nog even door.
Smakelijk!