Ingrediënten (voor 4 personen):
- 750 g peren (Conférence)
- 1 kruimeldeeg
- sap van 1/2 citroen
- 60 g amandelschilfers
- 1 EL fijne griessuiker
- 125 ml rode wijn (of zie tip)
- 2 blaadjes gelatine
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuifje kaneel
- 1 klontje boter
Bereiding:
- Snijd de geschilde en ontpitte peren in gelijke partjes en bedruip ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Rol het deeg uit en bekleed daarmee een beboterde springvorm.
- Bestrooi de deegbodem met amandelschilfers en schik er dakpansgewijs de perenpartjes bovenop.
- Bestrooi met de suiker en bak 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
- Breng de rode wijn op smaak met vanillesuiker en kaneel en breng aan de kook.
- Neem van het vuur en roer er de voorgeweekte en uitgeknepen gelatine door, totdat het is opgelost.
- Verdeel de saus over de perentaart en laat ze goed opstijven in de koelkast. Verwijder de springvorm en serveer.
Smakelijk!
Tip: Vervang de hoeveelheid rode wijn door appel-perensap als je het alcoholvrij wil houden. Toch graag die extra touch, voeg dan 3 TL perenlikeur toe.