Apple_crumble_taart

Perentaart met rode wijn

Perentaart_met_rode_wijn

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 750 g peren (Conférence)
  • 1 kruimeldeeg
  • sap van 1/2 citroen
  • 60 g amandelschilfers
  • 1 EL fijne griessuiker
  • 125 ml rode wijn (of zie tip)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 klontje boter

Bereiding:

  1. Snijd de geschilde en ontpitte peren in gelijke partjes en bedruip ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  2. Rol het deeg uit en bekleed daarmee een beboterde springvorm.
  3. Bestrooi de deegbodem met amandelschilfers en schik er dakpansgewijs de perenpartjes bovenop.
  4. Bestrooi met de suiker en bak 45 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  5. Breng de rode wijn op smaak met vanillesuiker en kaneel en breng aan de kook.
  6. Neem van het vuur en roer er de voorgeweekte en uitgeknepen gelatine door, totdat het is opgelost.
  7. Verdeel de saus over de perentaart en laat ze goed opstijven in de koelkast. Verwijder de springvorm en serveer.

Smakelijk!

Tip: Vervang de hoeveelheid rode wijn door appel-perensap als je het alcoholvrij wil houden. Toch graag die extra touch, voeg dan 3 TL perenlikeur toe.