Ingrediënten:
- 500 g aardbeien
- 500 g plattekaas
- 175 g petit beurres
- 100 g suiker
- ½ el vanillesuiker
- 6 blaadjes gelatine
- ½ citroen, uitgeperst
- 50 g boter
- 250 ml room
Bereiding:
- Vet een springvorm lichtjes in en bekleed de bodem met bakpapier. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Smelt de boter. Doe de petit beurre koekjes in een keukenrobot en maal ze fijn. Je kan ze ook in een diepvrieszakje doen en platslagen met een deegrol. Voeg de gesmolten boter toe bij de koekjeskruimels tot je een stevig deeg hebt. Verdeel dit koekjesdeeg onderaan in de springvorm en duw goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
- Haal de kroontjes van de helft van de aardbeien (de rest gebruik je om de taart af te werken), snij ze in stukjes en pureer ze met een staafmixer of in de keukenrobot. Doe de puree samen met de suiker en het citroensap in een steelpannetje en warm op tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan de aardbeienpuree. Roer goed tot de gelatine opgelost is.
- Doe de plattekaas in een grote kom en klop even los. Voeg de aardbeienpuree toe en meng goed.
- Klop de room stijf samen met de vanillesuiker. Spatel door de plattekaas met aardbeien. Giet het mengsel in de springvorm en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Halveer de rest van de aardbeien. Haal de taart uit de springvorm en werk af met de aardbeien.
Smakelijk!